Vilka är vi

Trots att varvet är relativt ungt finns här långt över 100 års samlade erfarenheter av att bygga och reparera båtar. Här kan en gammal styrpulpeter få kärleksfull omvårdnad, likaväl som vi kan utrusta en Gotland Runt-seglare med de allra senaste instrumenten.


Jan Gustafsson

Jan är en av Sveriges mest kunniga och erfarna båtbyggare. Han har tillbringat hela sitt yrkesverksamma liv på Rosättra. Under många år även aktiv seglare. Välkänd profil i seglarkretsar, både bland semesterseglare och bland de mer tävlingsinriktade. (se även historieavsnittet) Har som uttalad ambition med ålderns rätt att varva ner och få mer tid till segling och skidåkning i fjällen – nu som pensionär. Men som oftast finns han på varvsområdet om man behöver hans expertis.


Anders Gustafsson

Anders, likaväl som brodern Erik, är tredje generationens båtbyggare på Rosättra. Förutom alla typer av servicearbeten så har Anders även varit med och byggt Linjettbåtarna under tjugo år. Är inte främmande för något arbete på en båt men några av specialinriktningarna är trä- och plastarbeten samt ytbehandlingar som gelcoatskador och epoxybehandlingar.


Eric Gustafsson

Erik har en bakgrund som liknar brodern Anders. Även Erik har varit med och byggt Linjettbåtar under nästan tjugo år. Inte heller Erik är främmande för någon typ av varvsarbete men har i dag specialinriktning på elsystem, installation av elektronisk utrustning, motorer och svetsarbeten i rostfritt.


Thomas Billman

Varvsarbetare och båtfantast sedan barnsben. Var på sjön redan innan han kunde gå. Kunnig på snurror såväl som dieselmotorer. Är mer motorbåtsmänniska än seglare. Föredrar att köra den egna tävlingsbåten i 70 knop framför seglingens lugna värld.Jimmy Unosson

Har sadlat om till varvsarbetare efter att ha arbetat som bilmekaniker och smed i 10 år. Jimmy har sedan barnsben varit med ut på sjön och har själv haft flera sportbåtar. Kunnig på motorer och el.


Fanny Gustafsson

Tredje generationen Gustafsson på varvet. Anders dotter Fanny sköter om det administrativa, beställningarna, hemsidan samt telefon. Hamnkontoret är hennes domän. Båtar, doft av tjära eller härdande glasfiber samt närheten till havet är bekanta fenomen sedan barnsben.