Vi som arbetar här

Trots att varvet är relativt ungt finns här långt över 100 års samlade erfarenheter av att bygga och reparera båtar. Här kan en gammal Laurinkoster få kärleksfull omvårdnad, likaväl som vi kan utrusta en Gotland Runt-seglare med de allra senaste instrumenten.


Anders Gustafsson
Anders, likaväl som brodern Erik, är tredje generationens båtbyggare på Rosättra. Förutom alla typer av servicearbeten så har Anders även varit med och byggt Linjettbåtarna under tjugo år. Är inte främmande för något arbete på en båt men några av specialinriktningarna är trä- och plastarbeten samt ytbehandlingar som gelcoatskador och epoxybehandlingar.

Erik Gustafsson
Erik har en bakgrund som liknar brodern Anders. Även Erik har varit med och byggt Linjettbåtar under nästan tjugo år. Inte heller Erik är främmande för någon typ av varvsarbete men har i dag specialinriktning på elsystem, installation av elektronisk utrustning, motorer och svetsarbeten i rostfritt.
Jan Gustafsson
Jan är en av Sveriges mest kunniga och erfarna båtbyggare. Han har tillbringat hela sitt yrkesverksamma liv på Rosättra. Under många år även aktiv seglare. Välkänd profil i seglarkretsar, både bland semesterseglare och bland de mer tävlingsinriktade. (se även historieavsnittet) Har som uttalad ambition med ålderns rätt att varva ner och få mer tid till segling och skidåkning i fjällen - nu som pensionär. Men som oftast finns han och hans hund Elvis på varvsområdet om man behöver hans expertis.

Peter Solenberg
Kunnig och erfaren varvsarbetare med många år i branschen. Utbildad båtbyggare med bakgrund som möbelsnickare och timmerhusbyggare. Här finns en tydlig förkärlek för trä. Bygga nytt eller reparera, i trä eller plast, spelar annars ingen roll. Kort sagt, det är inte många arbetsuppgifter som är främmande för denne rutinerade båtbyggare.

Thomas Billman
Varvsarbetare och båtfantast sedan barnsben. Var på sjön redan innan han kunde gå. Kunnig på snurror såväl som dieselmotorer. Är mer motorbåtsmänniska än seglare. Föredrar att köra den egna tävlingsbåten i 70 knop framför seglingens lugna värld.
Jimmy Unosson
Har sadlat om till varvsarbetare efter att ha arbetat som bilmekaniker och smed i 10 år. Jimmy har sedan barnsben varit med ut på sjön och har själv haft flera sportbåtar. Kunnig på motorer och el.